Opmerking

Google Geocoding API error: The request was denied.

Haaksbergerweg 22
Vraagprijs € VERKOCHT

Download logo_nvm.png

 • Woonboerderij Erve “Het Groot Rot”, Haaksbergerweg 22 te Buurse

   

  Een royale voorname monumentale woonboerderij uit 1850, een huis met geschiedenis, met authentieke gebinten en een hoog houten balkenplafond, een ruime gezellige woonkamer met open keuken, 5 slaapkamers, waarvan de ouderlijke slaapkamer grenst aan de badkamer en een kantoor, een tweede badkamer, een bijkeuken, een buitenkamer, een grote hobbyruimte/studio en een ouderwetse deel. En een hele grote zolder.

   

  Aan de voorzijde van het huis staan langs de oprijlaan en rond de kleine wei grote oude bomen (linde, kastanje en eiken).

  De woonboerderij is voorzien van een tuin rondom, met veel gras, diverse fruitbomen, bessenstruiken, bos en een moestuin met aardbeienplanten.  De tuin achter biedt veel privacy, een aparte plek om te BBQ’en en vuurtje te stoken.  

   

  Er is een bij het huis passend kokshoes ook uit de 19e eeuw, welke te gebruiken is als schuur, garage of stal.

   

  De boerderij is na een eerdere verkoop grondig verbouwd van boerderij en woning naar woning. De woning is voorzien van Franse plavuizen met vloerverwarming in de woonkamer en keuken, dubbele beglazing, de oorspronkelijke niendeur is voorzien van beglazing. 

  Daarbij is een buitenkamer op het zuiden gerealiseerd, wat een hele fijne plek is om te verblijven van het vroege voorjaar tot late najaar (uit de wind en in de zon). 

   

  De woonkamer beschikt over een grote open haard en een goede houtkachel, waarop eveneens te koken is. Een brede en hoge gemetselde boekenkast en een ingebouwde vitrinekast maken deel uit van de woonkamer. 

   

  In 2011 is de landelijke keuken gerealiseerd, deze heeft een mooie combinatie van oud en nieuw, zoals de antieke houtoven kachel voorzien van een moderne inductiekookplaat (met krachtstroom). Het unieke granieten aanrechtblad komt uit Brazilië en is genaamd Marinace Nero. In de keuken bevindt zich een levenshoge koelkast, een combimagnetron en een grote oven en een hoge handige apothekerskast.

   

  De badkamer en het toilet zijn in 2012 aangelegd en de hallen en bijkeuken zijn destijds opnieuw betegeld.

   

  Er is een kantoor annex praktijkruimte. Het kantoor heeft veel raampartijen en is gesitueerd aan de voorzijde van het huis. 

   

  In het voorjaar van 2017 is de woonkamer gestuct en geschilderd en zijn twee slaapkamers, de hal en het kantoor geschilderd. 

   

  Het is een woonboerderij welke goed onderhouden is. en waar je zo in kan zonder te hoeven schilderen of te verbouwen(weglaten).

   

  Informatie van de eigenaar:

   

  In 1991 zijn we in Buurse in de woonboerderij komen wonen. 

  Onze kinderen zijn er geboren en getogen. Het is een fijn, groot huis, waarbij de kinderen alle ruimte hadden om te spelen en ze elk een eigen hoek hadden. De speelkamer voor de kinderen is later nog veranderd in een studio voor de band annex bioscoop. Het is een ideaal huis voor etentjes met grotere groepen en voor feesten en partijen. De kinderen zijn opgegroeid in een gezonde omgeving temidden van de bomen en hebben veel tijd doorgebracht in de natuur rondom.  

   

  De woonboerderij is rondom vrij, met veel privacy door heggen en een houtwal. Ernaast staat een boerderij en aan de andere zijde een loods. Er is bewoning in de buurt, het is een fijne buurt, waarbij ook in dit deel van Twente de noabers elkaar helpen en bijstaan. Zo konden we nadat we geen schapen meer hadden voor onze pony en paard ook wei bijhuren van de buren.

   

  Buurse is een aantrekkelijk dorp, met een prima basisschool, een gecombineerde sporthal met dorpshuis de Trefkoel. Een tennispark en voetbalcomplex. Het heeft een grote muziekvereniging en veel bewoners zijn lid van een of meerdere verenigingen. Er is een goede verbinding en vrij gelegen fietspaden naar Haaksbergen, Enschede en Duitsland. Hengelo en Enschede zijn goed bereikbaar.

   

  Buurse is een toeristisch dorp, het is gelegen temidden van drie natuurgebieden, Het Buursermeertje, Het Witte Veen en het Haaksbergerveen. 

  Vanaf de woonboerderij zijn deze natuurgebieden op wandel/fietsafstand te bereiken, en heerlijk om er buitenritten te paard in te maken, te wandelen, fietsen en picknicken.

 • Aantal kamers  8
  Aantal slaapkamers  5
  Volume ca. 2490 m3
  Perceeloppervlakte 3920 m2
  Woonoppervlakte ca. 315 m2
  Woonkamer  
 • Verbouwing 1 Beschrijving verbouwing 1
  Verbouwing 2 Beschrijving verbouwing 2
  Verbouwing 3 Beschrijving verbouwing 3
     
     
     
 • Tuin Rondom
  Tuin diepte  
  Tuin breedte  
  Achtertuin  
  Ligging  
  Kwaliteit Normaal